Kontantkort

Abonnemang eller kontantkort?

Det fanns en gång i tiden då alla använde kontantkort och man kom inte runt det. Kortet hade slut på saldo och man behövde besöka närmaste ICA för att fylla på kontantkortet igen. Alternativt så köpte man en påtankning åt en kompis eller familjemedlem så att de än en gång kunde börja ringa från sina mobiltelefoner igen.

Därefter dök abonnemanget upp.

Varför betala varje vecka för en påtankning bara för att sedan få slut på saldo bara några dagar senare? Hade det inte varit enklare genom att helt enkelt betala en fast kostnad varje månad och därefter kunna ringa och smsa så mycket man behövde?

Det var det telekom bolagen också insåg och snart ersatte abonnemangen kontantkorten på rekordtid.

Idag är det få som använder kontantkort—dock så säljs de fortfarande vilket innebär att det också finns folk som använder dem.

Vad kan kontantkort då användas till? Och är det värt att använda sig utav ett eller är abonnemang det självklara valet? Nedan följer tankar kring ämnet.

Vilket ska man välja?

Idag använder man kontantkort och abonnemang på två helt olika sätt.

Med kontantkort får man lite mer kontroll och även sekretess vad gäller samtal och samtalshistorik. Med abonnemang är man mer bunden till sin mobilleverantör och har färre val och möjligheter. I vissa fall är ett abonnemang även dyrare än ett kontantkort. Dock så är det mest användningen utav det som bestämmer vilket val man går vidare med.

Varför välja mobilabonnemang?

Om man har för vana att ringa ofta eller smsa lika ofta så kan det kännas bra att veta var månad tillkommer en månadskostnad och denna ska man betala för att därefter kunna använda sig utav mobiltelefonen så mycket man vill. Det kan också vara bra att veta att det endast är en fast månadskostnad man behöver betala och inte behöver känna oro för att saldot ska ta slut eller dylikt.

Använder man mobiltelefonen för att surfa ofta så är det också bra att veta att man har en fast mängd data man kan använda var månad och inte alltså behöver oroa sig för att “ha surfat för mycket” eller dylikt. Med ett mobilabonnemang har man alltså möjlighet att använda telefonen lite mer än ett kontantkort—dock så har också kontantkortet några fördelar.

Varför välja kontantkort?

Med kontantkort har du möjlighet att skaffa dig ett nytt nummer med ett enkelt köp. Köp helt enkelt ett nytt kontantkort och så har du ett nytt nummer du kan använda dig utav. Detta är extremt användbart för de som önskar vara anonyma av olika skäl men inte heller vill använda sig utav ett hemligt nummer. Det kan också kännas bra att endast betala för det man använder sig utav. Vid abonnemang så betalar man en fast månadsavgift var månad även om man inte använder mobiltelefonen—med ett kontantkort så betalar man endast för det man använder och om man är en person som inte använder mobiltelefonen allt för mycket så kan man till och med spara pengar här.

Låter kontantkort som att det kan vara något för dig? Besök då Kontantkortstoppen och beställ gratis kontantkort startpaket redan idag! Utbudet är stort och vid intresse så är chansen oerhört stor att du hittar något som passar just dig på en väldigt kort tid.